דירת גג 180 מ"ר+ 130 מ"ר מרפסות,  תל-אביב  2016

קבלן: חיים קריספיל

מפקח: רמי סנדלר

הצילומים צולמו בחלקם על ידי הצלם אלי גרוס ובחלקם על ידי  עומרי ליאור

תכנון ועיצוב מחדש של דירת גג שנקנתה במצב מוזנח, ונזקקה לשיפוץ מלא. הדירה יועדה למשפחה בת ארבע נפשות.
הדירה בנויה בצורת ח, עם שני אגפים שביניהם מחבר חלל מואר דמוי פטיו, עם חלונות תקרה (skylights). במקור היתה הדירה מחולקת כך שהסלון והמטבח היו צמודים, ופינת האוכל היתה בתוך הסלון. הפטיו חולק למבואת כניסה ולמשרד, כך שהבאים לדירה נכנסו לפרוזדור שקישר בין שני האגפים (כלומר, בין שתי זרועות ה-ח).
בעיצוב החדש, הדירה חולקה כך שמצד אחד נמצא האגף הפרטי, ובו שלושה חדרי שינה, שני חדרי רחצה ושירותי אורחים; ומהצד האחר חלל המגורים ופינת העבודה. החלל דמוי הפטיו הפך למטבח הכולל פינת אוכל, עם אפשרות לאירוח של 20 סועדים, וכן פינת הסבה למשחק ברידג'. לבקשת הדיירים, הוזמנו לפטיו חלונות מצוירים, בהשראת הצייר נחום גוטמן. 
לדירה שתי מרפסות: האחת, לאורך חלל המגורים והעבודה, הפונה לצפון; והשנייה, הפונה לדרום, משמשת את חדרי השינה.

 

 

שרית ספירו | מעצבת פנים  |  052-3528063  |  Sandrine Sapiro | Architecte d'interieur  |  sapiro.sandrine@gmail.com 

תקריב חלון בפטיו